Immunoglobulinbehandling.

Langt og vanskelig ord, Niklas sliter fortsatt med å si det selv om vi har øvd en stund nå.

Ved forrige innleggelse på SSE fikk vi klarsignal for oppstart av denne type behandling. Den er bra fordi den ikke er en epilepsimedisin, men forhåpningene er ikke altfor høye da dette kun er eksperimentelt på nettopp Dravetpasienter. Legen som foreslo det har vært borti en pasient som har hatt positiv effekt av denne behandlingen, men da finnes det ingen tall på hvor mange som har gjort et forsøk.

Behandlingen starter på tirsdag, da legges Elliot inn på morgenen , og vil få infusjon av immunoglobuliner hver dag i tre dager, så skrives han ut. Så gjentas behandlingen hver 4-6 uke.

Hvorfor denne behandlingen skulle funke har jeg fortsatt til gode å forstå, men samtidig klarer jeg heller ikke å forstå hvorfor kortisonen har vist seg å være så effektiv for å holde de største anfallene borte. Kortison og immunoglubulinene gjør omtrent samme jobb , hva jeg har forstått.

Immunoglobuliner renses fra tusenvis av blodgivere og gis da intravenøst til de som mottar behandlingen. Google er en fin ting for de som vil og har evnen til å forstå det på et høyere nivå enn meg .

Så, det var oppdateringen for nå , nå er jeg spent på uken som kommer .

Over og ut – L .

Siste innlegg